<
>

Defibrillatorverbod bemoeilijkt terugkeer Inter voor Eriksen

Pro Shots

De kans is klein dat Christian Eriksen terug zal keren bij zijn club Inter. In de Serie A is het namelijk verboden om te spelen met een defibrillator. Donderdag maakte de Deense voetbalbond bekend dat er een ICD, een onderhuidse defibrillator die ingrijpt bij hartproblemen, geplaatst zal worden bij de middenvelder.

Lucio Mos, voorzitter van de Italiaanse Vereniging voor Sportcardiologie, zei tijdens een radio-uitzending van Radio Punto Nuovo dat het verboden is om met een ICD-kastje in de Serie A te spelen. "Er zijn dingen die zelfs aan de meest nauwkeurige controles kunnen ontsnappen, ook omdat onderzoeken periodiek plaatsvinden, dus een probleem van dit type kan ontstaan tussen de ene controle en de andere. De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen. De protocollen zijn erg streng, dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie.’’

Eriksen speelt sinds januari 2020 voor de ploeg waarmee hij afgelopen seizoen de Scudetto won en staat nog tot 2024 onder contract bij de club uit Milaan. In totaal speelde hij 60 wedstrijden voor Inter, waarin hij 8 keer tot scoren kwam. De 109-voudig international speelde eerder voor Tottenham Hotspur en Ajax.