<
>

Busquets test negatief en sluit weer aan bij EK-selectie Spanje

Pro Shots

Goed nieuws voor Spanje en Sergio Busquets. De aanvoerder is coronavrij en sluit vandaag weer aan bij de EK-selectie van Spanje.

De test die de middenvelder van Barcelona donderdagavond aflegde is negatief. Busquets voegt zich later vandaag bij het nationale team en reist samen met de ploeg af naar Sevilla.

De Catalaan testte op 6 juni positief op het coronavirus in het trainingskamp ter voorbereiding op het EK en miste daardoor de eerste groepswedstrijd tegen Zweden. Busquets trainde in Barcelona individueel door omdat hij geen klachten had.

Uit voorzorg formeerde bondscoach Luis Enrique een 'schaduwselectie', voor het geval naast Busquets meer spelers positief zouden testen en wijzigingen in de groep noodzakelijk zouden zijn. Alle voetballers van de Spaanse selectie zijn vorige week gevaccineerd tegen het coronavirus. De overheid besloot om hen voorrang te geven in het vaccinatieproces en ze vlak voor het toernooi in te enten.

Polen

Zaterdagavond staat de belangrijke tweede wedstrijd in de poule op de planning voor de Spanjaarden. Polen is de tegenstander. Beide landen wisten hun eerste EK-duel niet te winnen.

Spanje kwam niet verder dan 0-0 tegen Zweden, terwijl Polen met 1-2 verloor van Slowakije.