<
>

Eriksen krijgt inwendige defibrillator voor hart

Pro Shots

De Deense voetballer Christian Eriksen krijgt een ICD, een inwendige defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen. Volgens de Deense bond heeft Eriksen daar in samenspraak met specialisten toe besloten. De middenvelder van Internazionale zakte zaterdag tijdens de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Finland op het veld in elkaar en moest gereanimeerd worden. De Deen raakte weer bij bewustzijn en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De oud-Ajacied ligt in een ziekenhuis in Kopenhagen. "Christian heeft deze oplossing geaccepteerd", aldus de Deense bond. Daley Blind, verdediger van Ajax en het Nederlands elftal, heeft ook een ICD. Blind kreeg eerder te maken met hartproblemen.

De 31-jarige Amsterdammer bekende zondag na de gewonnen openingswedstrijd op het EK tegen Oekraïne (3-2) dat hij had getwijfeld om te gaan spelen, vanwege de gebeurtenissen een dag eerder in Kopenhagen met zijn vriend en voormalige teamgenoot Eriksen. "Ik heb voor mezelf een grote mentale horde moeten nemen. Het heeft zoveel impact. Het zijn voor mij herkenbare en heftige dingen." Blind besloot zelf om toch te spelen. "Omdat ik veilig ben en de artsen mij dat ook hebben verzekerd."

Denemarken speelt donderdagavond in Kopenhagen tegen België. De Deense supporters hebben opgeroepen om in de 10e minuut te klappen voor de nummer 10 van de nationale ploeg, die in ziekenhuis vlakbij stadion Parken ligt. De bond vraagt om "rust en privacy" voor Eriksen en diens familie.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.