<
>

Speeltijd lonkt voor Mvogo: Sommer tijdens EK naar huis voor geboorte dochter

Pro Shots

De Zwitserse doelman Yann Sommer is na de verloren EK-wedstrijd in Rome tegen Italië (3-0) direct naar huis gegaan. Sommer, de nummer 1 onder de lat bij Zwitserland, staat op het punt om voor de tweede keer vader te worden. Hij kreeg van bondscoach Vladimir Petkovic toestemming om bij de geboorte van zijn tweede dochter te zijn.

De keeper van Borussia Mönchengladbach kon niet voorkomen dat Zwitserland in het Stadio Olimpico een forse nederlaag moest incasseren. De ploeg van Petkovic was het EK begonnen met een gelijkspel tegen Wales (1-1). Italië is met 6 punten in groep A al zeker van een vervolg op het EK, Wales lijkt zich met 4 punten ook te kunnen opmaken voor een wedstrijd in de achtste finales.

Zwitserland moet zondag in Bakoe de laatste groepswedstrijd tegen Turkije winnen om door te kunnen gaan. Onduidelijk is of Sommer dan weer onder de lat staat. Italië en Wales strijden in Rome om de eerste plek in de poule. Naast de nummers 1 en 2 van de zes poules gaan ook de vier beste nummers 3 door.

De mogelijke afwezigheid van Sommer kan goed nieuws betekenen voor PSV-doelman Yvon Mvogo. De 27-jarige keeper is tweede keus achter Sommer dit EK.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.