<
>

Arne Slot: "Ga er nu van uit dat Berghuis blijft"

Arne Slot staat aan de vooravond van zijn hoofdtrainerschap bij Feyenoord. Maandag staat hij voor het eerst met z’n nieuwe ploeg op het trainingsveld. Vandaag beleefde hij zijn eerste grote persmoment.

Eerst even terug naar december. Want vlak nadat bekend werd dat Slot in het nieuwe Eredivisie-seizoen bij Feyenoord aan de slag zou gaan als opvolger van Dick Advocaat, werd hij ontslagen bij AZ. “Ik had nooit kunnen vermoeden of verwachten dat het daartoe kon leiden”, blikt de kersverse trainer van de vijftienvoudig kampioen terug. "Dat kan je naïef vinden, maar zoiets is voor mijn ontslag niet gebeurd. En daarna ook niet. Het duurde wel even voordat ik dat verwerkt had. We waren bij AZ met mooie dingen bezig. Ik hoopte en verwachtte dat ik het seizoen af mocht maken.”

Slot had dus veel tijd om zich voor te bereiden op zijn nieuwe werkgever. Maar in Rotterdam-Zuid liet hij zich bewust weinig zien. “Dat heb ik in het begin ook tegen Dick gezegd”, vertelt Slot, terwijl technisch directeur Frank Arnesen toeterend voorbij rijdt. “Je zult mij niet zien. Ik wilde Dick alle ruimte geven en niet door zijn proces heenlopen. Op de momenten dat ik met stafleden en spelers heb gesproken, was hij daarvan op de hoogte. Al is dat weinig gebeurd.”

Berghuis
Eén van de spelers met wie Slot wel sprak, was aanvoerder Steven Berghuis. Zoals elke transferperiode wordt de sterspeler van Feyenoord weer gelinkt aan verschillende clubs. “Het is geen geheim dat ik hoop dat Steven blijft. Maar die keuze ligt niet alleen bij Feyenoord. Steven zal zijn eigen afwegingen maken. Ik heb nu geen enkele aanleiding om aan te nemen dat hij weggaat. Daar wil ik ook liever niet al te veel aan denken. Op dit moment ga ik er vanuit dat hij blijft.”