<
>

Opmerkelijke actie Ronaldo raakt Coca-Cola hard in de portemonnee

ANP

Cristiano Ronaldo vestigde in aanloop naar het eerste EK-duel met Hongarije de aandacht op zich door flesjes Coca-Cola uit het zicht te schuiven. De opmerkelijke actie is een duur grapje geworden voor het bedrijf.

Voorafgaand aan de persconferentie van Portugal zette de 36-jarige sterspeler twee flesjes Coca-Cola opzij en gaf hij het advies om in plaats daarvan water te drinken. Die actie heeft een flinke impact op de marktwaarde van het frisdrankmerk. De aandelen zakte namelijk van 46,26 naar 45,53 euro per stuk. Daardoor kelder de marktwaarde van circa 200 miljard naar 196 miljard euro.

Coca-Cola, dat nog altijd een waarde heeft van zo’n 196 miljard euro, reageerde als officiële sponsor op de actie. "Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het om drinken gaat en iedereen heeft een andere smaak en behoefte. Spelers krijgen naast Coca-Cola ook water en Coca-Cola Zero bij aankomst van de persconferentie”, aldus het bedrijf.

Pogba
In navolging van Ronaldo heeft Paul Pogba een flesje bier van Heineken weggezet tijdens een persconferentie na afloop van het duel met Duitsland (1-0 zege). De middenvelder van Frankrijk liet de flesjes van Coca-Cola overigens wel staan.