<
>

Gorter definitief naar Ajax

Doelman Jay Gorter verruilt Go Ahead Eagles voor Ajax. De 21-jarige keeper ondertekent bij de landskampioen een contract tot medio 2025.

Gorter speelde eerder al tussen 2010 en 2014 in de jeugdafdeling van de Amsterdamse club. Na zijn periode bij Ajax volgden seizoenen bij AFC en AZ.

Gorter maakte sinds 2018 deel uit van de selectie van Go Ahead Eagles. Met de club uit Deventer dwong hij eerder dit jaar promotie af naar de Eredivisie. In het afgelopen seizoen bleef hij in 40 officiële wedstrijden 26 keer zonder tegendoelpunt.

Hij verbrak met zijn prestaties dit seizoen het 50 jaar oude record van de legendarisch GVAV-doelman Tonny van Leeuwen die in het seizoen '70/'71 23 keer de nul hield. Op 23 april pakte Gorter tegen Jong FC Utrecht zijn 24ste clean sheet.

Concurrentie

Gorter krijgt bij Ajax te maken met twee geroutineerde keepers. Ajax trok eerder voor het komende seizoen Remko Pasveer (37) van Vitesse aan. International Maarten Stekelenburg (38) verlengde vorige maand zijn contract bij de Amsterdamse club met een jaar, tot medio 2022.

Eerste keus André Onana zit tot begin november een schorsing uit voor een overtreding van de dopingregels. Kjell Scherpen (21) wordt mogelijk verhuurd.