<
>

PEC haalt met Schendelaar tweede doelman in 3 dagen

Pro Shots

Nadat PEC Zwolle donderdag Kostas Lamprou presenteerde als nieuwe doelman kwam daar zaterdagochtend Jasper Schendelaar bij. De 20-jarige keeper komt over van AZ, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Telstar.

Schendelaar verkast transfervrij naar de Blauwvingers en tekent een contract voor twee seizoenen in Zwolle, dat een optie heeft voor nog een jaar. Sinds 2013 zat de sluitpost in de jeugdopleiding van AZ. In de voorbereiding op het seizoen 2016-2107 zat hij op 15-jarige leeftijd bij de selectie.

Schendelaar reageert op de clubsite op zijn transfer: "In Alkmaar en later bij Telstar heb ik mij de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen. Zeker het voorbije seizoen heb ik flinke stappen kunnen maken en nu merk ik dat ik klaar ben voor een volgende stap. Toen ik hoorde dat PEC Zwolle interesse in mij toonde, ben ik snel met de club in contact geraakt. Hier hebben ze een duidelijk plan met mij en wil ik me de komende jaren verder ontwikkelen. De afgelopen twee seizoenen bij Jong AZ en Telstar heb ik veel minuten gemaakt en dat smaakt naar meer. Ik wil mij bij de start van de voorbereiding zo goed mogelijk presenteren en ben vastberaden daarvoor alles te geven.”

PEC is hard bezig om zich te versterken. Vrijdagmiddag werd bekend dat ook Siemen Voet voor de Zwollenaren gaat spelen. De 21-jarige verdediger komt over van Club Brugge. Veel spelers verlieten deze zomer de club transfervrij.