<
>

KNVB maakt programma seizoen 2021-2022 definitief

ANP Foto

De KNVB heeft het competitieprogramma 2021-2022 voor zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie definitief gemaakt. Het eerder deze week door de voetbalbond gepresenteerde conceptprogramma is op een paar punten gewijzigd; met name de aanvangstijden zijn veranderd.

Het seizoen in de Eredivisie begint op 13 augustus met het duel tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. Regerend landskampioen Ajax neemt het in de eerste speelronde op tegen het gepromoveerde NEC.

Rooskleuriger seizoen

"Afgelopen seizoen was het spannend of de competities vanwege de coronapandemie op tijd konden worden uitgespeeld. Dat is gelukt en voor het komend seizoen ziet het er weer een stuk rooskleuriger uit", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB. "Zoals elk jaar hebben we naar alle betrokkenen geluisterd en geprobeerd het competitieprogramma zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en struikelblokken van iedereen."

Europees voetbal

De prestaties van de deelnemers aan Europees voetbal, Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse, kunnen ervoor zorgen dat er nog wijzigingen worden aangebracht in het competitieprogramma.

Publiek

De kans is groot dat alle voetbalstadions in Nederland met ingang van het komend seizoen weer volledig open gaan voor publiek. Het kabinet overweegt om vanaf 30 juni alle professionele sportwedstrijden met, uiteindelijk, 100 procent van de bezoekerscapaciteit toe te staan.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.