<
>

Doelman Lamprou verruilt RKC voor PEC Zwolle

PEC Zwolle

Doelman Kostas Lamprou heeft weer een nieuwe club gevonden in de Eredivisie. De 29-jarige Griek verhuist transfervrij van RKC Waalwijk naar PEC Zwolle, waar hij een contract ondertekende voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. Lamprou speelde eerder voor Feyenoord, Excelsior, Willem II, Ajax en Vitesse. Met Ajax pakte hij in 2019 de 'dubbel'.

Lamprou is tevreden met zijn overstap: "Na een goed seizoen in Waalwijk is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten. In de loop der jaren heb ik vaak tegen PEC Zwolle gespeeld en zowel binnen als buiten de lijnen vind ik dit een hele mooie club. De support vanaf de tribunes is zowel bij thuis- als uitwedstrijden fanatiek en op de inmiddels prachtige grasmat wordt verzorgd voetbal gespeeld. Ik zie uit naar mijn tijd hier en kan niet wachten om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.

Technisch manager Mike Willems is blij met het aantrekken van de doelman. "Met Kostas halen we een uitstekende keeper en een echte winnaar in huis. Het afgelopen seizoen heeft hij zich nadrukkelijk bij ons in de kijker gespeeld. Onder meer door zijn uitstekende reflexen, meevoetballende kwaliteiten, de passie waarmee hij in het doel staat en de punten die hij voor RKC heeft gepakt. Daarnaast is Kostas een geroutineerde keeper in de Eredivisie en dus weet hij als geen ander wat er van hem en de groep gevraagd wordt om tot prestaties te komen."

Art Langeler is komend seizoen de hoofdtrainer van PEC Zwolle.