<
>

Spaanse bondscoach houdt Busquets na positieve test bij EK-ploeg

Pro Shots

De Spaanse bondscoach Luis Enrique maakt zich vlak voor het EK niet zo druk over de lastige situatie waarin hij met zijn selectie verkeert. "Om eerlijk te zijn, is dit kinderspel in vergelijking met sommige dingen die ik heb moeten doormaken", zei Luis Enrique, wiens dochter in 2019 op 9-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van botkanker. "We hebben een plan-B, maar ik hoop dat we die niet uit hoeven te voeren."

De Spaanse voetbalselectie heeft te maken met coronabesmettingen. Aanvoerder Sergio Busquets en verdediger Diego Llorente hebben positief getest op het coronavirus, al gaat het bij Llorente vermoedelijk om een vals-positieve test. De tests die donderdag bij Llorente en de andere spelers uit de EK-selectie werden uitgevoerd, leverden louter negatieve uitslagen op.

Busquets testte zondag positief en werd direct teruggestuurd naar huis, in Barcelona. Luis Enrique is niet van plan om zijn aanvoerder uit de EK-selectie te zetten, iets wat Frank de Boer bij Oranje wel deed met keeper Jasper Cillessen nadat die positief was getest op het coronavirus. "Hij is asymptomatisch. Hij voelt zich goed en traint ook gewoon door. We wachten op hem, hij blijft zeker op de lijst staan", aldus Luis Enrique. Spanje begint maandag in Sevilla tegen Zweden aan het EK.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.