<
>

Officieel: Wijnaldum maakt overstap naar PSG

Pro Shots

Georginio Wijnaldum vervolgt zijn voetbalcarrière bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. De 30-jarige middenvelder heeft een contract voor drie jaar ondertekend in Parijs. Wijnaldum leek lang op weg naar FC Barcelona, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan PSG. Dit lijkt met name te komen door het forse jaarsalaris dat de Parijzenaren hem aanboden. Volgens transferexpert Fabrizio Romano kan Wijaldum rekenen op een jaaralaris van 9,5 miljoen euro en dat is meer dan het dubbele van wat hij bij Barcelona kon krijgen.

"Mijn contract bij PSG betekent een nieuwe uitdaging voor mij", zei Wijnaldum na het tekenen van zijn verbintenis tot de zomer van 2024. "Ik sluit me aan bij een van de beste clubs van Europa en ik wil me volledig inzetten om de ambitieuze plannen waar te maken. Paris Saint-Germain heeft de afgelopen jaren bewezen hoe goed ze zijn en ik ben ervan overtuigd dat we samen met onze supporters nog verder en hoger kunnen rijken."

De Rotterdammer, op het EK bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerder van het Nederlands elftal, had als transfervrije speler de clubs voor het uitzoeken. Het contract van Wijnaldum bij Liverpool liep af en werd niet verlengd, tot teleurstelling van de oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United. De middenvelder speelde vijf jaar voor de 'Reds', waarmee hij in 2019 de Champions League won en een jaar later kampioen van Engeland werd.

"Ik ga dat nog wel eens uitleggen, maar het is niet zo dat het alleen van mij af komt", zei Wijnaldum over zijn vertrek bij Liverpool. "Ik heb niet voor niets besloten om geen nieuw contract te tekenen. Ik heb het mijn ploeggenoten van Liverpool wel uitgelegd. Zij begrijpen me helemaal."

Trainer Ronald Koeman wilde Wijnaldum graag naar Barcelona halen. Het management van de Oranje-international werd onlangs ook in Catalonië gesignaleerd voor gesprekken met de leiding van de Spaanse club. Paris Saint-Germain handelde echter doortastender en wist Wijnaldum te overtuigen naar Parijs te komen. Trainer Mauricio Pochettino is al geruime tijd gecharmeerd van de dynamische middenvelder. Pochettino probeerde eerder als coach van Tottenham Hotspur al om Wijnaldum te halen.

Wijnaldum gaat nu bij PSG samenspelen met onder anderen Neymar en Kylian Mbappé. De Nederlandse jeugdinternational Mitchel Bakker voetbalt ook voor de Franse topclub, die afgelopen seizoen als landskampioen werd onttroond door Lille. In de Champions League werd de ploeg van Pochettino in de halve finales uitgeschakeld door Manchester City.

Wijnaldum bereidt zich momenteel met Oranje voor op het EK. Zondag is Oekraïne in Amsterdam de eerste tegenstander.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.