<
>

Den Bosch moet Jordania kwart miljoen betalen

Pro Shots

FC Den Bosch moet zijn voormalige Georgische investeerder 241.349 euro terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag besloten. De rechtbank heeft ook bepaald dat Kakhi Jordania nog een schadevergoeding aan de profclub moet betalen. Hoeveel dat is, wordt later nog besloten.

De overname van FC Den Bosch door Jordania liep in 2019 spaak toen voetbalbond KNVB oordeelde dat niet duidelijk was waar Jordania zijn geld mee verdiende. Daarom werd de overname verboden.

De investeerder eiste 2 miljoen euro terug van de club, omdat dat in zijn ogen onterecht was uitgegeven. Dat is volgens de rechtbank echter niet zo. Volgens de rechtbank heeft Jordania of zijn financieel directeur akkoord gegeven over de besteding van bijna 1,8 miljoen euro. Die hoeft de club daarom niet terug te betalen.

FC Den Bosch laat in een verklaring weten opgelucht te zijn. "We zijn grotendeels in het gelijk gesteld. De schade die nog moet worden vastgesteld zal het bedrag dat we moeten betalen naar verwachting ruimschoots overstijgen"

Het grootste deel dat FC Den Bosch, dat afgelopen seizoen voorlaatste eindigde in de Eerste Divisie, wel moet betalen is een lening die ze had gekregen.

Jordania kan nog tegen deze uitspraak van de Bossche rechtbank in beroep. Daar heeft hij drie maanden de tijd voor. FC Den Bosch laat weten in hoger beroep te gaan als Jordania dat ook doet.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.