<
>

Alle seinen op groen bij 'topfitte' Blind in aanloop naar EK

Daley Blind begint topfit aan het Europees kampioenschap. De verdediger gaf woensdag tijdens een persconferentie aan dat alle seinen voor hem op groen staan richting de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal, zondag tegen Noord-Macedonië.

Blind raakte eind maart zwaar geblesseerd aan zijn enkel, waardoor deelname aan het EK in gevaar dreigde te komen. De Ajacied maakte uiteindelijk zondag zijn rentree bij Oranje in de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië.

Na afloop gaf Blind aan dat zijn enkel wat stijf was. "Ik zag toen geen problemen en nu ook niet. Het ziet er goed uit", liet hij vandaag desgevraagd weten. "Ik stond de volgende dag goed op. Maandag hadden we een hersteldag en nu ben ik weer topfit. In het herstelproces hebben we wel wat riscio's moeten nemen, om tijd te winnen. Het had dus eigenlijk niet sneller kunnen gaan.

Zondag is het exact zeven jaar geleden dat Robin van Persie zijn 'wondersnoekduik' maakte tegen Spanje. Een doelpunt dat het leven van aangever Blind veranderde. 'Ik heb nog heel veel aan die goal gedacht', vertelt de 78-voudig international. 'Dat doelpunt heeft de hele wereld gezien en komt nog steeds voorbij. Wellicht heeft het de interesse van clubs aangewakkerd', aldus Blind, die later in die bewuste zomer van 2014 van Ajax naar Manchester United verkaste.

Marten de Roon ging in op de kritiek op zijn persoon naar aanleiding van de vorige interlands tegen Schotland en Georgië.