<
>

WK-droom Suriname spat uiteen, Curaçao wel door

Pro Shots

Suriname gaat niet naar het WK. De ploeg van bondscoach Dean Gorré was duidelijk een maatje te klein voor Canada: 4-0. Curaçao plaatste zich wel voor de volgende van de WK-kwalificatie door een 0-0 gelijkspel tegen Guatamala.

Suriname moest winnen om kans te houden op een WK-ticket, maar het superduo van Canada stak daar een stokje voor. Alphonso Davies van Bayern München was verantwoordelijk voor de 1-0, Jonathan David van Lille bepaalde met een hattrick de eindstand op 4-0.

Canada gaat door naar de volgende ronde waar een van de andere 5 groepswinnaars wacht als tegenstander. Daarna volgt nog een poulefase als laatste horde op weg naar het WK in Qatar.

Kluivert leidt Curaçao naar groepswinst
Curaçao mag nog hopen op WK-deelname. Het land, waar Patrick Kluivert als vervangend bondscoach aan het roer staat als tijdelijke vervanger van Guus Hiddink, verdedigde in eigen huis met succes de koppositie tegen Guatamala.

De twee teams stonden op gelijke hoogte, maar vanwege het betere doelsaldo was een 0-0 gelijkspel voldoende voor Kluivert en zijn mannen. Bij Curaçao speelden onder meer Eloy Room, de broers Bacuna, Brandley Kuwas en Cuco Martina mee.