<
>

Franse spits Benzema valt geblesseerd uit bij zege op Bulgarije

Benzema valt geblesseerd uit in de laatste oefenwedstrijd Pro Shots

Frankrijk heeft de laatste oefenwedstrijd vooraf aan het EK voetbal met 3-0 gewonnen van Bulgarije. Bondscoach Didier Deschamps zag in de eerste helft van het oefenduel in het Stade de France wel aanvaller Karim Benzema geblesseerd uitvallen.

De Fransen, een van de favorieten voor de EK-titel, hadden in vrijwel de gehele wedstrijd het overwicht. Dat werd echter nauwelijks in de score uitgedrukt. Pas in de 37e minuut opende Antoine Griezmann de score met een omhaal die door Ivaylo Chochev van richting werd veranderd.

Vlak na de 1-0 raakte Benzema in een duel geblesseerd. De spits van Real Madrid, die in aanloop naar het EK na een absentie van ruim vijf jaar weer werd opgeroepen voor het Franse nationale elftal, moest gewisseld worden.

Na de rust bleef Frankrijk aanvallen, maar aanvankelijk zonder resultaat. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Birsent Karageren een grote kans op de gelijkmaker, maar de inzet ging voorlangs. Vlak daarop zorgde Olivier Giroud op aangeven van Benjamin Pavard alsnog voor het tweede doelpunt aan Franse kant. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Giroud met een intikker nog zijn tweede treffer.

Voor Frankrijk begint op 15 juni het EK met een groepswedstrijd tegen Duitsland.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.