<
>

Update: Stuttgart-speler gestraft na spelen onder valse naam en leeftijd

Pro Shots

De Duitse voetbalbond DFB stelt een onderzoek in nadat voetballer Silas Wamangituka van VfB Stuttart heeft toegegeven dat hij onder een valse naam en leeftijd speelde. De bond laat weten dat het regelgevend comité is ingelicht door de Bundesliga-club. De zaak zal worden bekeken met betrekking tot mogelijke overtredingen door de speler van het sportstrafrecht, zo meldde de voorzitter van het comité.

Stuttgart meldde eerder dinsdag dat de speler had toegeven dat hij het slachtoffer is van frauduleuze praktijken van zijn voormalige zaakwaarnemer en dat Wamangituka niet zijn echte naam is. Hij zegt dat hij Silas Katompa Mvumpa heet en een jaar ouder is dan oorspronkelijk werd aangenomen.

In angst
"Ik heb de afgelopen jaren in continue angst geleefd en ben erg bezorgd over mijn familie in Congo. Het was heel moeilijk voor mij om mijn verhaal bekend te maken", zei Silas, die beweert dat de valse identiteit is verzonnen door zijn voormalig zaakwaarnemer die ook zijn geboortedatum en -jaar heeft aangepast.

Volgens de Bundesligaclub zijn de aanpassingen gedaan om de relatie van Silas met zijn club in Congo te beëindigen en om hem afhankelijk van zijn zaakwaarnemer te maken. "Als je het bekijkt in termen van mensenhandel, dan lijkt het er erg op", zei sportdirecteur Sven Mislintat van Stuttgart. "We vinden de moed die Silas nu laat zien om dit op te helderen heel indrukwekkend", zei voorzitter Thomas Hitzlsperger.

Stuttgart nam de voetballer in 2019 over van de Franse tweededivisieclub Paris FC. Hij maakte in het afgelopen seizoen elf treffers voor de club.

Update: Silas Katompa Mvumpa gestraft voor spelen onder valse naam

Silas Katompa Mvumpa is door de Duitse voetbalfederatie voor drie maanden geschorst. De speler uit Congo kreeg bovendien een boete van 30.000 euro. De club en speler hebben de straf geaccepteerd, uitgesproken onder de noemer 'onsportief gedrag'. De schorsing duurt tot 11 september.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.