<
>

Dordrecht strikt Santoni als nieuwe hoofdtrainer

Pro Shots

Michele Santoni is de nieuwe hoofdtrainer van FC Dordrecht. De 41-jarige Italiaan tekent voor twee seizoenen bij Dordt. Leon Vlemmings is aangesteld als innovatiemanager, hij heeft een eenjarig contract getekend.

Santoni werkte eerder in Nederland als video-analist van Ajax, hoofdtrainer van Almere City en assistent-trainer van ADO Den Haag. “Ik ben er helemaal klaar voor om te gaan knallen”, aldus Santoni.

Vlemmings was onder meer trainer bij Excelsior en Go Ahead Eagles en assistent-trainer van Mario Been en Gertjan Verbeek bij Feyenoord. Ook bekleedde hij twee jaar lang de functie van algemeen directeur bij Helmond Sport.

“Uit de gesprekken die ik met FC Dordrecht heb gevoerd, kwam realiteitszin en groeiambitie naar voren”, vertelt Vlemmings. “Er is hard gewerkt en een fundament gecreëerd om nu te gaan groeien op sportief, maatschappelijk en zakelijk vlak."

'Nieuw tijdperk'

“Met de komst van Vlemmings en Santoni breekt voor FC Dordrecht een nieuw tijdperk aan”, aldus algemeen directeur Hans de Zeeuw. “Het is de bedoeling dat we aankomend seizoen vanuit een eigentijdse voetbalvisie zullen gaan werken.”