<
>

Ronaldo in dubio over langer verblijf in Italië

Pro Shots

De belangenbehartigers van Cristiano Ronaldo zijn bij een aantal topclubs aan het peilen of zij interesse hebben in hun speler. Ronaldo en zijn zaakwaarnemers zijn ook nog in gesprek met Juventus over een eventueel langer verblijf bij de Italianen. Dat melden bronnen aan ESPN. Ronaldo heeft nog een eenjarig contract bij Juventus, maar is wel verder aan het kijken of er andere clubs zijn waar hij eventueel ook aan de slag zou kunnen. Paris Saint-Germain, Real Madrid en Manchester United zijn naar verluidt geïnteresseerd in de diensten van de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar.

Focus eerst op EK

Bronnen vertellen ESPN dat Ronaldo zelf nog geen definitieve beslissing heeft genomen over zijn toekomst. Er wordt verwacht dat het ook nog wel even kan duren voor er duidelijkheid is, Ronaldo wil zich eerst focussen op het EK. Hij speelt met Portugal op 15 juni de eerste wedstrijd tegen Hongarije.

Cristiano heeft al wel gesproken met de nieuwe Juventus-trainer Massimiliano Allegri, die de ontslagen Andrea Pirlo opvolgde, en er staan nog meer gesprekken tussen de Portugese superster en de nieuwe trainer op het programma.

Het is niet uitgesloten dat er een transfer zal plaatsvinden, maar er zijn nog wel een aantal financiële struikelblokken die moeten worden opgelost. Zo heeft Ronaldo een behoorlijke eis als het gaat om zijn salaris en ook Juventus wil een fors bedrag zien voor Ronaldo, die nog een eenjarig contract heeft in Turijn. Vooral de financiële impact van de coronapandemie gooit roet in het eten voor de geïnteresseerde clubs. Het is nog maar de vraag of zij een dusdanig bedrag op tafel kunnen leggen.

Matig jaar voor Juve

Ronaldo werd in de zomer van 2018 gehaald door de Italiaanse club met het doel om de Champions League te winnen. Dat is tot nog toe niet gelukt, Juventus werd dit jaar in de achtste finale uitgeschakeld door FC Porto. Mede door die verrassende uitschakeling zit Juventus al sinds 1996 zonder Europese prijs. Daar kwam ook nog eens bij dat de hegemonie van Juventus werd doorbroken door Internazionale. Na acht jaar op rij kampioen van Italië te zijn geweest, eindigde de ploeg nu op een teleurstellende vierde plaats.

Eén van drie?

Een terugkeer naar zijn oude club Manchester United behoort dus ook tot de mogelijkheden. The Red Devils willen nog een centrumspits, maar eerste keuze Harry Kane is waarschijnlijk te duur. De 27-jarige spits van Tottenham heeft nog een driejarig contract in Londen. United-trainer Ole Gunnar Solskjaer heeft de belofte gekregen dat hij zijn team deze zomer mag versterken. Achter de schermen is United bezig om in ieder geval drie nieuwe speler aan te trekken. Of Ronaldo één van die drie zal zijn, is nog een groot vraagteken. Cristiano Ronaldo heeft tot 31 augustus om te bedenken wat hij wil. Dan sluit de zomerse transfermarkt.