<
>

Genietende Kroes maakt Go Ahead Eredivisieproof

Go Ahead Eagles promoveerde vorige maand verrassend naar de Eredivisie. Alex Kroes was er uiteraard bij, tijdens die memorabele avond op het veld van Excelsior. De voormalig zaakwaarnemer is nu twee jaar grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles.

"Ik geniet er echt elke dag van. Ik maak ook heel veel dingen mee waarvan ik denk 'pff jongens, waarom nou'. Van stakeholder naar management of naar aandeelhouder en drie keer terug. De mensen maken het elkaar in het leven soms wel eens lastig", vindt Kroes. Maar de grootaandeelhouder maakt ook onvergetelijke momenten mee. Zoals op 12 mei 2021, de dag van de promotie. "Zo’n avond als in Rotterdam, die gaat wel mee de kist in. Als je je hele leven in een minuut voorbij ziet komen, dan zit die avond er ook bij."

Uitdaging

Door de promotie staat Go Ahead Eagles komend seizoen voor een enorme uitdaging in de Eredivisie. Kroes geeft aan dat de ploeg nog behoefte heeft aan vier of vijf spelers die ervaring hebben op het hoogste niveau. En dus probeert de club creatief te zijn en is het op zoek naar samenwerkingen met grotere buitenlandse clubs. "Er zitten twee Duitse clubs bij, Frankfurt en Leipzig. Er wordt met Genk gesproken, met Club Brugge. En ook in Engeland", laat Kroes weten.

"Er wordt ook gesproken over het uitwisselen van spelers. Zij hebben plannen met hun spelers, wij hebben plannen met onze spelers. Toptalenten bij grote clubs die dicht tegen het eerste elftal aanzitten, mogen zich in de voorbereiding laten zien. Als de ontwikkeling sneller gaat dan verwacht, dan houden clubs hem zelf." Maar als dat niet gebeurt, zou Go Ahead Eagles volgens Kroes door de grotere clubs worden gezien als 'het perfecte platform'. "Maar dat zijn niet processen die je in maart al kan beklinken met een go", beseft de grootaandeelhouder.

Kroes geniet van zijn rol binnen de club, al zijn er ook mindere momenten. "Wat ik soms het moeilijke vind, is dat je best wel wat impopulaire maatregelen moet nemen. Daar geloof ik zelf dan honderd procent in, maar ik krijg daardoor misschien wel de hele bevolking hier tegen mij", aldus Kroes. "Ik maak niet alle beslissingen alleen, zeker niet. Het is geen onemanshow, we doen het met elkaar. Alleen heb ik wel een beslissende stem, en die gebruik ik ook met enige regelmaat."