<
>

Interlands: Zahavi belangrijk voor Israël, Traoré en Sangaré trefzeker

Er stonden vandaag weer heel wat interlands op het programma, met daarin de nodige bekende namen. Zo telde de wedstrijd Ivoorkust - Burkina Faso twee doelpuntenmakers uit de Eredivisie, was Zahavi belangrijk voor Israël, verloor Antony als basisspeler met Brazilië en swingde Suriname vannacht al tijdens de WK-kwalificatie.

Traoré en Sangaré trefzeker

Ivoorkust speelde in eigen land een oefeninterland tegen Burkina Faso. Bij het thuisspelende land stonden spelers als Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré aan de aftrap. Zij troffen aan de andere kant onder anderen Lassina Traoré en Hassane Bandé.

Traoré liet zich al vroeg in de wedstrijd zien. Na ongeveer een kwartier spelen zette de spits van Ajax Burkina Faso op een 0-1 voorsprong. Hij is niet de enige Eredivisie-speler die een goal op zijn naam schreef, want Ibrahim Sangaré zorgde in de 72ste minuut voor een gelijke stand. De middenvelder van PSV staat niet bekend om zijn doelpunten. Bij de Eindhovenaren was hij dit seizoen goed voor één treffer.

De goal van Sangaré bleek van grote waarde te zijn vanavond. Ivoorkust won namelijk nog met 2-1 door een goal in de 97ste minuut van Amad Diallo, het achttienjarige talent van Manchester United.

Zahavi belangrijk voor Israël

Dan was er nog een tweede internationale treffer met Eindhovens randje. Eran Zahavi wist het net ook één keer te vinden vanavond en mede door zijn doelpunt won Israël met 1-3 van Montenegro. De aanvaller van PSV speelde een goede wedstrijd. Hij was meerdere keren dichtbij een tweede goal, maar de lat en keeper stonden hem in de weg.

Antony verliest in Olympische voorbereiding Brazilië

Brazilië bereidde zich vanavond voor op de Olympische Spelen en het deed dat met Antony in de basis. Dat is opvallend, want eerder werd bekendgemaakt dat Ajax geen spelers naar de Spelen laat gaan. De vleugelaanvaller gaat daarom niet met het Braziliaanse team mee naar Tokio, maar mocht vandaag dus wel starten.

De Seleçao slaagde er niet in om te overtuigen. Het verloor namelijk met 1-2 van Kaapverdië. Antony maakte de wedstrijd niet vol, want na een uur werd hij samen met Rodrygo naar de kant gehaald. Toen was de stand nog gelijk.

Suriname swingt in WK-kwalificatie

Vannacht kwam Suriname al in actie voor de WK-kwalificatie. Het team met enorm veel invloeden vanuit de Eredivisie won met maar liefst 6-0 van Bermuda en is daarom na drie wedstrijden nog altijd foutloos. Nigel Hasselbaink was de grote man met een hattrick. Sheraldo Becker had bij zijn debuut ook een groot aandeel in de overwinning met twee treffers. Shaquille Pinas bepaalde de eindstand op 6-0. Woensdag speelt Suriname het belangrijke kwalificatieduel tegen Canada. De winnaar van dat duel wordt de groepswinnaar. Tenzij Canada zondag van Aruba verliest, want dan kan Suriname zich een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag permitteren.