<
>

Spanje en Portugal blijven steken op gelijkspel, Italië wint overtuigend

ANP Foto

Spanje en Portugal, twee favorieten op het aanstaande Europees kampioenschap voetbal, hebben elkaar in een oefenwedstrijd in evenwicht gehouden. In het Wanda Metropolitano van Madrid werd niet gescoord door de beide topformaties.

Beide coaches, Luis Enrique van Spanje en Fernando Santos van Portugal, lieten veel spelers opdraven. Beiden pasten zes wissels toe. Cristiano Ronaldo speelde aan Portugese kant wel de hele wedstrijd.

Debuut Laporte

Aan Spaanse kant debuteerde Aymeric Laporte. De verdediger van Manchester City heeft een dubbel paspoort en speelde eerder in nationale jeugdelftallen van Frankrijk.

Ramos afwezig, net als op het EK

Spanje mist zijn aanvoerder Sergio Ramos, die vanwege een blessure niet meegaat naar de Europese titelstrijd. Sergio Busquets van Barcelona was nu de captain.

Italië ruim langs Tsjechië

Italië heeft in een voorbereidingsduel op de Europese titelstrijd ruim gewonnen van Tsjechië. In Bologna deed het elftal van bondscoach Roberto Mancini dat met maar liefst 4-0.

Halverwege leidde Italië met 2-0. Ciro Immobile en Nicolò Barella scoorden. Na de hervatting liepen de Italianen verder uit door Lorenzo Insigne en Domenico Berardi.

Italië speelt in de groepsfase van het EK binnenkort tegen Turkije, Wales en Zwitserland.