<
>

Huntelaar en De Graafschap gaan met elkaar in gesprek

Pro Shots

De Graafschap hoopt dat Klaas Jan Huntelaar na achttien jaar wil terugkeren op De Vijverberg. De 37-jarige spits had in 2003 het laatst een Superboer-tenue om zijn schouders, maar voorzitter Martin Mos zegt dat de club in gesprek gaat met de spits over een eventuele terugkeer.

"Er komt een dezer dagen een gesprek met Klaas Jan", zegt De Graafschap-voorzitter Mos tegen De Gelderlander. "Wij zouden het fantastisch vinden als hij nog een keer bij ons komt voetballen. In de eerste divisie, met aanvallend voetbal, kun je geen betere spits krijgen. Maar wij kunnen wel van alles vinden, de bal ligt natuurlijk bij Klaas-Jan. Misschien is hij het voetballen wel beu. Maar hij is in ieder geval bereid om met ons te praten. Dat is fijn. Ik hoop dat hij het wil doen, want ik ben al jaren een Huntelaar-fan. En je merkt aan onze supporters ook dat zij het geweldig vinden als hij nog een seizoen op De Vijverberg zou spelen.”

Huntelaar zit zonder club na zijn vertrek bij Schalke 04. De spits verruilde Ajax in de winterstop voor Schalke, maar zijn missie om zijn oude Duitse club in de Bundesliga te houden mislukte. Vanwege fysieke problemen kwam de 76-voudig international van Oranje (42 doelpunten) slechts tot negen competitiewedstrijden voor Schalke, waarin hij twee keer scoorde. PSV verhuurde de goalgetter in 2003 aan de Superboeren, waarna hij een grootse carrière had bij onder meer Ajax, Real Madrid en Schalke 04. Huntelaar speelde tot zijn zestiende in de jeugd van De Graafschap, waarna PSV hem daar wegplukte. Afgelopen december gaf hij aan bezig te zijn aan zijn laatste seizoen, maar het lijkt alsof dat nog niet definitief is.