<
>

Vermeer: "Iedere spits was bang voor Jaap Stam, als coach is hij iets liever"

Kenneth Vermeer verruilde in 2020 Feyenoord voor een avontuur bij Los Angeles FC. Maar na 1 seizoen en slechts 8 MLS-duels werd het contract tussen Vermeer en LAFC ontbonden. De 35-jarige doelman kon terug naar Nederland, maar koos voor een langer verblijf in de MLS bij FC Cincinnati.

Vermeer: "Ik had ook aanbiedingen vanuit Europa, dus het was een zware beslissing om te nemen. Maar ik was nog niet klaar om de MLS te verlaten. Ik wilde graag in de Verenigde Staten blijven en Cincinnati heeft me de mogelijkheid gegeven. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve ervaringen."

Nederlandse enclave
FC Cincinnati is na de komst van Gerard Nijkamp als general manager omgetoverd tot een ware Nederlandse enclave met onder meer Jaap Stam, Jürgen Locadia, Maikel van der Werff en nu dus ook Vermeer.

De doelman stond bijna 15 jaar geleden als speler op het veld met Jaap Stam die bij Ajax bezig was aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Als hij terugdenkt aan die tijd verschijnt er meteen een grote glimlach op het gezicht van Vermeer. "Toen ik met Jaap speelde was 19 of 20. Dat voelt als een eeuwigheid geleden. Als speler was hij een verdediger waar elke spits bang voor was. Als coach is hij iets liever, haha."

Stam heeft volgens Vermeer een duidelijk plan voor ogen. "Hij weet wel wat hij wil en de manier waarop hij wil spelen. Zo trainen we ook, hij wil perfectie en daarom staan we ook altijd lang op het trainingsveld om beter te worden."

Ambities
Stam en Vermeer speelden met Ajax in de top, bij FC Cincinnati begon de doelman helemaal onderaan de ranglijst. Ook na drie duels met Vermeer (1 zege, 2 nederlagen, 5 tegengoals en een paar fraaie reddingen) staat de club nog laatste in de Eastern Conference.

Toch is hij niet bang om zijn ambities uit te spreken. "Vorig seizoen won Columbus Crew de titel, wij had dat nou gedacht? Waarom niet met FC Cincinnati? Maar we hebben nog wel een hele lange weg te gaan", zo besluit Vermeer.