<
>

Huntelaar vertrekt na half seizoen bij Schalke 04

Klaas-Jan Huntelaar komt volgend seizoen niet meer uit voor Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen heeft besloten om het aflopende contract van de 37-jarige spits niet te verlengen.

“Deze beslissing doet zowel sportief als persoonlijk pijn”, laat directeur sport en communicatie Peter Knäbel donderdag op de clubsite weten. “Gezien het huidige budget en de samenstelling van de selectie, met alle uitdagingen voor het komende seizoen, zagen we geen alternatief. Zo eerlijk moeten we zijn. We moeten nu beslissingen nemen, er is geen tijd om te wachten.”

Degradatie
Schalke 04 degradeerde afgelopen seizoen uit de Bundesliga en neemt ook afscheid van verdediger Sead Kolasinac, die gehuurd was van Arsenal. Het is nog niet bekend of Huntelaar zijn loopbaan gaat beëindigen.

Knäbel geeft aan de plicht te hebben gevoeld beide spelers niet lang in onzekerheid te laten. "Daarvoor zijn de verdiensten van Sead en Klaas-Jan voor onze club veel te groot. We zijn hen dankbaar dat ze hun lievelingsclub een half jaar hebben proberen te helpen. Steeds als je ze sprak merkte je hoe belangrijk Schalke voor ze is en hoe ze zich met de club verbonden voelen", aldus Knäbel.

Na zijn terugkeer bij Schalke kwam Huntelaar mede door een spierblessure slechts negen wedstrijden in actie in de Bundesliga. Daarin noteerde hij twee doelpunten en één assist. Die Königsblauen behaalden het afgelopen seizoen maar 16 punten uit 34 competitieduels. Het is voor het eerst in 33 jaar dat Schalke naar het tweede niveau in Duitsland is afgezakt.