<
>

Erwin Koeman nieuwe trainer van Beitar Jeruzalem

ANP Foto

Erwin Koeman heeft een nieuwe club. Hij wordt namelijk de nieuwe trainer van het Israëlische Beitar Jaruzalem. Die club presteerde dit seizoen erg teleurstellend. Beitar eindigde op het hoogste niveau als vierde in de degradatiegroep, die uit acht ploegen bestond. De clubleiding zocht een gerenommeerde en ervaren coach en kwam na diverse gesprekken bij Erwin Koeman uit.

Koeman was voor het laatst de bondscoach van Oman. Nu keert hij terug als trainer, nadat hij is hersteld van een hartoperatie. Voor zijn tijd bij Oman en nu dus Beitar Jaruzalem was Koeman hoofdtrainer bij RKC, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven. Oman was niet zijn eerste klus als bondscoach, want hij stond ook al eens aan het roer bij Hongarije.

Hij was niet altijd de leider, want Erwin Koeman assisteerde zijn broer Ronald ook toen die Southampton en later Everton trainde. Phillip Cocu weet ook hoe het is om met Erwin Koeman te werken, want zij zaten samen bij Fenerbahce. Koeman als assistent, maar na het ontslag van Cocu ook enige tijd als interim-trainer. Dit hield echter ook niet heel lang stand.