<
>

One Love: Ons voetbal is van iedereen

Voetbal is meer dan een sport, zeker tijdens grote toernooien. Ons voetbal verbindt mensen, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken of elkaars cultuur niet kennen.

De bal moet nog gaan rollen op het EK, de Olympische spelen en het EK Futsal. En toch zijn wij al hartstikke trots op jullie. Al tientallen jaren laten jullie namelijk iedereen zien hoe het moet. Dat ras, geloof, afkomst en seksuele geaardheid geen rol spelen. Dat het alleen gaat om wat je kunt en wat je doet. Jullie laten al generaties lang zien wat overal vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Jullie laten zien dat diversiteit ons sterker maakt, zelfs toen het woord diversiteit nooit werd gebruikt. Gezamenlijk gaan jullie voor de winst. En iedereen is welkom om dat mee te beleven. Dankzij jullie is iedereen één. Zo zou het overal moeten zijn. Niet alleen op het hoogste niveau, maar op elk niveau en op elk veld. En ook buiten het voetbal. Bij jullie gaat het om onze gezamenlijke grote liefde: voetbal. Voor jullie telt slechts één kleur: Oranje.

Bekijk hier wie dit statement allemaal ondertekend hebben: www.onsvoetbalisvaniedereen.nl