<
>

Mühren bij Volendam terug op oude nest: "Ik pas hier gewoon, dat weet ik"

Robert Mühren is terug bij zijn geliefde FC Volendam. De club en de 32-jarige spits zelf zijn verguld met deze beslissing.

Volendam was niet de enige ploeg met interesse in de diensten van de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Toch was er voor Mühren weinig andere keuze dan terug te keren naar de club van zijn woonplaats.

Gevoel

"Twee keer eerder is het niet gelukt. De club en ik hadden dit keer zoiets van: het is nu of nooit", vertelt de topschutter. "Gewoon lekker thuis en op het fietsie naar de club."

Dat verkiest Mühren dus boven met SC Cambuur te spelen in de hoogste competitie van Nederland. "Het maakt mij echt niet uit of ik vrijdagavond tegen Dordrecht speel of een dag later tegen Ajax of PSV", is Mühren eerlijk. "Uiteindelijk heb ik gewoon voor m'n gevoel gekozen. Daarom is het Volendam geworden."

Jan Smit

Zanger en bestuurslid Jan Smit had een belangrijke rol in de transfer van Mühren naar de plaatselijke FC. "Jan overtuigde mij door elke dag te bellen", zegt de aanvaller.

"Hij was er ziek van dat het twee jaar geleden niet gelukt is. Jan had zoiets van: het moet lukken dit keer, en dat had ik ook."

Ambitie

Mühren ziet veel perspectief in het elftal van Volendam en ziet zich er perfect bij passen. "Ik pas hier gewoon, dat weet ik", is Mühren zelfverzekerd.

Ook ziet hij kansen met de club komend jaar. "Als Volendam moet je ambitieus zijn", spreekt hij namens de nummer zes van afgelopen seizoen. "We gaan voor het hoogst haalbare."

Pensioen

De spits die er deze jaargang voor Cambuur maar liefst 38 inschoot in 27 wedstrijden denkt nog niet aan stoppen. Mühren heeft voor drie jaar getekend bij FC Volendam en wil van waarde zijn voor het team in die periode.

Daarna ziet hij opties om bij de club werkzaam te blijven. "Ik heb al een voetbalschool, dus misschien volg ik de trainerscursus", vertelt hij. "Als het niets voor mij is dan kan ik kijken of er op het kantoor wat leuks is."

Dat is echter allemaal toekomstmuziek voor de Volendammer. "We gaan even rustig kijken. Maar eerst voetballen, want daarom ben ik hier ook", sluit Mühren af.