<
>

Makkelie zonder vaccin naar EK: "Gemiste kans"

Pro Shots

De Nederlandse scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie reizen de komende weken tijdens het EK heel Europa door, maar Makkelie moet dat wel doen zonder vaccinatie tegen het coronavirus. "Dat vind ik wel een gemiste kans", zegt de 38-jarige Makkelie, die als scheidsrechter debuteert op een groot toernooi. "Het Nederlands elftal is gevaccineerd en ik was daar graag onderdeel van geweest."

Kuipers, die begint aan zijn vijfde eindtoernooi, gaat wel gevaccineerd het EK in. De 48-jarige arbiter uit Oldenzaal krijgt woensdag een prik bij de GGD. Kuipers is met zijn leeftijd via de reguliere weg aan de beurt, Makkelie moet nog een tijdje wachten.

Kuipers en Makkelie vliegen volgende week maandag met hun assistenten naar Istanbul, de uitvalsbasis van de arbiters tijdens het EK. De videoarbiters Kevin Blom en Pol van Boekel verblijven gedurende het EK in de Zwitserse stad Nyon, waar het hoofdkantoor van de UEFA zit. Blom en Van Boekel kunnen via de UEFA wel twee prikken halen in Zwitserland. "Wij konden ons daar in principe bij aansluiten, maar het was niet mogelijk om de eerste prik in Genève te krijgen en de tweede in Istanbul", aldus Kuipers. "Dat bleek niet te organiseren."