<
>

PSV heeft met 'veelzijdige' Oostenrijker Mwene derde aanwinst binnen

PSV heeft de 27-jarige Oostenrijker Phillipp Mwene vastgelegd. De veelzijdige vleugelverdediger komt transfervrij over van FSV Mainz 05 en heeft een contract getekend tot medio 2024.

"We zien in Phillipp een toegevoegde waarde voor onze selectie en zijn daarom blij hem te kunnen verwelkomen bij PSV", zegt technisch directeur John de Jong. Mwene kwam eerder uit voor Austria Wien, VfB Stuttgart, 1. FC Kaiserslautern en sinds het seizoen 2018-2019 voor FSV Mainz. Afgelopen jaar was hij daar basisspeler en eindigde hij met de club op de dertiende plaats in de Bundesliga.

Mulitfunctioneel

Mwene viel af voor de Oostenrijkse EK-selectie. Hij was wel opgenomen in de voorselectie. Naast de Oostenrijkse bezit Mwene ook de Keniaanse nationaliteit.

Afgelopen week reisde hij al af naar Eindhoven voor zijn medische keuring en om zijn contract te ondertekenen. "De eerste indruk die ik van PSV heb gekregen is enorm goed", zegt Mwene in een eerste reactie.

"Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit. PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club."