<
>

FC Twente hofleverancier in selectie Oranje vrouwen

Pro Shots

Met vijf speelsters in de 25-koppige selectie is FC Twente hofleverancier bij de Oranje vrouwen. Bondscoach Sarina Wiegman heeft een grote groep van 25 speelsters uitgenodigd voor de twee oefeninterlands die de Oranje vrouwen volgende week spelen tegen Italië en Noorwegen. Alleen keeper Lize Kop ontbreekt. Ze herstelt nog van een hoofdblessure en volgt een individueel programma in Zeist.

Wiegman heeft bewust voor een grote groep gekozen. "Dat geeft ons meer ruimte als er iemand geblesseerd raakt of als er iemand corona krijgt. We zitten toch in een bubbel, dus het is lastig om iemand heen en weer te laten vliegen", lichtte de bondscoach toe. Voor de Olympische Spelen moet ze haar ploeg op 16 juni wel terugbrengen tot achttien speelsters, plus vier stand-by speelsters. "Er zullen straks harde keuzes gemaakt moeten worden."

Voor het selectiemoment wordt er geoefend tegen Italië (10 juni) in het Noord-Italiaanse Ferrara. Noorwegen is vijf dagen later in het stadion van FC Twente de volgende opponent. FC Twente, de kersverse kampioen van de Eredivisie Vrouwen, is met vijf speelsters hofleverancier van de OranjeLeeuwinnen. Ook Lieke Martens, die met Barcelona de Champions League won, zit in de selectie.

Voor vertrek naar Tokio speelt de ploeg van Sarina Wiegman zaterdag 3 juli nog een laatste wedstrijd op eigen bodem. De tegenstander en locatie van deze ‘uitzwaaiwedstrijd’ worden in een later stadium bekendgemaakt.

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (HSC Montpellier), Daphne van Domselaar (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (FC Twente), Loes Geurts (BK Häcken), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Inessa Kaagman (Brighton & Hove Albion), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg), Joëlle Smits (PSV), Katja Snoeijs (Girondins de Bordeaux), Sherida Spitse (Ajax), Sari van Veenendaal (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente).