<
>

Wales met routiniers naar EK

Pro Shots

De nationale voetbalploeg van Wales gaat met Gareth Bale als boegbeeld naar het EK. De 31-jarige aanvaller van Real Madrid, die afgelopen seizoen op huurbasis voor zijn oude club Tottenham Hotspur speelde, is de bekendste naam in de selectie van interim-bondscoach Robert Page. Officieel is Ryan Giggs bondscoach van Wales, maar de oud-speler van Manchester United is al maandenlang verwikkeld in een privéaffaire.

Giggs (47) zou vorig jaar twee vrouwen hebben mishandeld. De 64-voudig international van Wales moet op 24 januari volgend jaar voor de rechter verschijnen, zo werd afgelopen week duidelijk tijdens een hoorzitting in Manchester.

Page, die al maanden de taken van Giggs overneemt, kan op het komende EK beschikken over heel wat spelers die er op de vorige Europese eindronde ook bij waren. Toen haalde Wales als debutant de halve finales. Bale, keeper Wayne Hennessey (Crystal Palace), verdediger Ben Davies (Tottenham Hotspur) en de middenvelders Aaron Ramsey (Juventus) en Joe Allen (Stoke City) zijn de bekendste spelers.

Met de 19-jarige middenvelder Rubin Colwill van Cardiff City nam Page één debutant op in zijn EK-selectie. Hal Robson-Kanu viel af. De 32-jarige aanvaller van West Bromwich Albion maakte op het vorige EK twee doelpunten, waarvan een in de kwartfinale tegen België (3-1).

Wales begint het EK op 12 juni in Bakoe tegen Zwitserland en speelt in groep A verder tegen Turkije (16 juni) en Italië (20 juni).