<
>

Feyenoord-aanwinst Til wil Champions League spelen

Guus Til speelt komend seizoen voor Feyenoord. De Rotterdammers hebben de middenvelder vandaag gepresenteerd. De 1-voudig Oranje-international wordt voor één jaar gehuurd van Spartak Moskou.

Til is een oude bekende van de nieuwe Feyenoord-trainer Arne Slot. De 23-jarige middenvelder speelde bij AZ toen Slot de assistent-trainer was in Alkmaar. In de zomer van 2019 vertrok Til naar Spartak Moskou, maar zijn verblijf in Rusland werd geen succes. Freiburg huurde de enkelvoudig international afgelopen seizoen van Spartak Moskou, maar ook in Duitsland kon Til geen basisplaats afdwingen.

Til vol ambitie
De middenvelder ziet ernaar uit om weer met Slot te werken. Zo zegt hij tegenover Feyenoord TV: "Ik weet hoe hij te werk gaat en ik denk dat we met zijn stijl enorm goed kunnen presteren. Ik heb er ook ontzettend veel zin in."

Met de ambitie zit het wel goed bij Til: "Ik denk dat we sowieso Champions League voetbal willen gaan spelen. Dat is mijn ambitie in ieder geval. Ik heb daar nog geen een keer gespeeld, maar zou het wel heel graag willen. Daarnaast wil ik hier alles gaan spelen om de club zo goed mogelijk te helpen." De fans mogen dus veel van hem verwachten. Ook goals. "Ik kom topfit binnen. Dat kan ik iedereen garanderen. Ik verwacht hier ook meer dan tien goals te gaan maken. Dat hoop ik, want dat doel heb ik mezelf gesteld."

Type speler past bij type voetbal Feyenoord

Feyenoord is blij met de versterking zegt technisch directeur Frank Arnesen: "Met Guus Til voegen we het type middenvelder toe dat niet alleen bekend is met, maar ook heel goed geschikt is voor het type voetbal dat de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot voor ogen heeft. Een lopende middenvelder met scorend vermogen die op meerdere posities in de middelste linie uit de voeten kan. Een directe versterking voor ons en een kans voor Guus om zich weer te laten zien."

In 2018-19, het laatste Eredivisie-seizoen van Til, scoorde de middenvelder 12 keer namens AZ in 33 competiteduels.