<
>

Van de Looi: "Bijlow keept tegen Jong Frankrijk"

Pro Shots

Justin Bijlow zal maandag tegen Jong Frankrijk onder de lat staan. Dat heeft bondscoach Erwin van de Looi bekendgemaakt bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen de favoriet voor de eindtitel.

Kjell Scherpen keepte in de groepsfase van het toernooi, wat mede kwam omdat Bijlow destijds kwakkelde met blessures. "Maar Bijlow is de hele kwalificatiereeks onze doelman geweest en zal morgen tegen Jong Frankrijk keepen", was Van de Looi duidelijk. "De vorige keer heb ik voor Kjell gekozen boven Justin omdat het aan wedstrijdritme ontbrak bij Justin. Maar dat was hij tijdens de groepsfase niet en dus heeft Kjell gekeept. Kjell heeft op zijn beurt bij Ajax in de laatste tijd wat problemen gehad, buiten de selectie geweest. Hij was ook niet honderd procent toen hij bij ons kwam. Nu gelukkig wel. Dus wat mij betreft is de keuze logisch."

Verder gaf hij aan dat Dani de Wit zijn aanvoerder zal zijn bij afwezigheid van Teun Koopmeiners. "Ik heb mijn koffer gepakt voor 6 juni", zegt De Wit lachend. "We moeten ervoor zorgen dat zij niet te snel in de counter komen. Natuurlijk hebben zij heel veel individuele kwaliteit, maar we kijken naar onszelf."

"We moeten zorgen dat we morgen strijdbaar zijn. We moeten niet vergeten dat wij zijn nummer een geworden in onze poule. We spelen tegen de nummer twee van de andere poule en dat is Frankrijk. Ik kan niet zeggen dat zij hele zwakke posities hebben en een spits die makkelijk scoort dat maakt het voor hen heel makkelijk", doelt Van de Looi op Celtic-spits Odsonne Edouard.