<
>

De Boer: "Niet mijn beste persconferentie ooit"

Oranje bereidt zich in Portugal voor op het EK. Frank de Boer keek vandaag vooruit op het toernooi, maar blikte ook even terug op de persconferentie van eerder deze week. Daarin gingen een paar dingen fout. Zo zat de bondscoach mis bij de speelminuten van Donny van de Beek. "Dat was niet mijn beste persconferentie ooit. De minuten waren inderdaad van Davy Klaassen. Met mijn lenzen in zag ik het niet zo goed." Daarnaast bleek zijn communicatie naar verschillende afvallers niet goed te zijn verlopen. "Vooral dat aspect was niet het beste ooit. Dat is nu afgelopen en nu moeten we ons op andere dingen richten."

Een van die dingen is het maken van keuzes voor zijn opstelling. Zo komen sommige spelers nog terug van blessures of andere klachten. "Het herstel van Daley Blind gaat erg snel. Het gaat eigenlijk perfecter dan perfect. Ik dacht dat hij nu alleen als kaatser gebruikt zou kunnen worden. We bekijken het per dag. Hoe eerder hij wedstrijden kan spelen hoe beter." Jasper Cillessen zit nog thuis vanwege een positieve coronatest, maar zijn positie wordt duidelijk wanneer hij kan aansluiten bij de groep. "Het ligt eraan of Cillessen veel heeft verloren bij terugkomst. Dan kijken we verder", aldus De Boer.

Systeem

De komende tijd kan goed gebruikt worden om aan bepaalde systemen te wennen, maar welk systeem dat zal zijn is nog niet helemaal zeker. "Soms heb je een heel goed gevoel bij het ene of het andere systeem. Het kan ook zo zijn dat je in één wedstrijd twee systemen ziet. Het hangt ook van de tegenstander af. Dat moeten we van tijd tot tijd bekijken."