Wijnaldum lacht vragen over Barcelona weg op trainingskamp Oranje

Door de redactie2 Minuten gelezen

Georginio Wijnaldum meldde zich vandaag in Portugal op het trainingskamp van Oranje. Daar kreeg hij te maken met de onvermijdelijke vragen over zijn mogelijke overstap naar Barcelona. "Je mag me nog niet feliciteren. Ik kan er nog niks over zeggen. Het is nog niet rond, dus er is nog geen nieuws. We gaan het zien."

De middenvelder is nu nog bezig om zijn vertrek uit Liverpool te verwerken. "Ik ben nog veel bezig met het afscheid van Liverpool. Ik ben er nog steeds emotioneel van, want ik kreeg een afscheid dat niet veel spelers voor mij kregen. Waarom ik weg ben gegaan, zullen jullie nog wel een keer horen. Dat zal het duidelijk maken. Ook de club heeft er mee te maken dat ik weg ben."

Nu moet de knop om richting het EK, maar de aanloop naar het toernooi voelt volgens hem anders dan bij het WK in 2014. "Dat heeft denk ik ook met corona te maken nu." Wijnaldum sloot later aan en heeft eerst goed zijn rust gepakt. "Ik denk dat ik wel fit ben. Het was een heel zwaar seizoen. Zeven dagen rust heeft me heel goed gedaan, ik zie wel hoeveel het geholpen heeft."

Wijnaldum ziet veel kwaliteit bij andere selecties, maar hij ziet ook kansen: "Veel selecties hebben meer ervaring dan wij. Maar niet altijd de beste ploeg wint het toernooi. Als je echt gaat kijken naar de selecties zijn er wel een aantal die er uitspringen."

"Geen topfavoriet, maar wel één van de landen met een kans"

Wijnaldum zou bij een overstap naar Barcelona de teamgenoot van Frenkie de Jong kunnen worden. De Jong sloot ook vandaag pas aan bij de selectie. "Ik heb een weekje vakantie gehad. Het was een zwaar seizoen, maar niet slopend. Voor mijn gevoel sta ik er goed voor." Het was deze week wat onrustig bij zijn club Barcelona, maar de middenvelder bekijkt dat van een afstand. Hij weet dan ook niet hoe de toekomst van Koeman eruit gaat zien. "Ik krijg via de media wel mee wat er bij Barcelona speelt. Ik heb geen contact met Ronald Koeman gehad. Ik weet niet wat er wel en niet waar is. Ik ga er vanuit dat hij blijft."

Nu gaat de focus op het EK. De Jong ziet Oranje niet als titelfavoriet: "We hebben veel kwaliteit, maar hoe ver we gaan komen is moeilijk in te schatten. Ik denk dat we niet de topfavoriet zijn, maar wel één van de landen met een kans. We hebben nu twee weken de tijd, dus genoeg tijd om het voor te bereiden."

Neem ESPN Overal mee naartoe

Download de #1 sports app