<
>

De Bruyne houdt gebroken neus en oogkas over aan CL-finale

Pro Shots

De Belgische voetballer Kevin De Bruyne heeft een gebroken neus overgehouden aan zijn botsing met Antonio Rüdiger in de verloren finale van de Champions League (1-0). Ook zit er een breuk in de linker oogkas van de spelmaker van Manchester City. "Ik voel me nu okay", schreef De Bruyne op Twitter na bezoek aan het ziekenhuis. "Uiteraard ben ik nog steeds teleurgesteld, maar we komen terug."

De 29-jarige Belg moest na een uur spelen aangeslagen naar de kant, na een botsing met Rüdiger. De Duitse verdediger van Chelsea ving De Bruyne bewust op en kreeg daarvoor geel. Rüdiger was ook even aangeslagen, maar kon de finale vervolgen. De Bruyne verliet huilend het veld. Hij zat na zijn wissel een tijdje op de bank, met een blauw omrand linkeroog. Al ruim voor het laatste fluitsignaal liep hij met een verzorger richting de kleedkamer.

De aanvoerder van City speelde tegen Chelsea als 'valse' spits. Hij kon zijn ploeg niet zoals gebruikelijk van creatieve impulsen voorzien. Over twee weken begint het EK, waar België met De Bruyne tot de favorieten behoort.