<
>

De Ligt wil toch vaccinatie tegen coronavirus

Matthijs de Ligt wil zich toch laten vaccineren tegen het coronavirus. "In mijn recente interview was ik niet duidelijk met mijn antwoord", laat hij op Twitter weten. "Om alle twijfels weg te nemen, ik ben absoluut voorstander van een Covid-19-vaccinatie en zal deze zo snel mogelijk nemen."

De Ligt vertelde vrijdag nog voor de camera van ESPN dat hij het aanbod om zich te laten vaccineren heeft afgeslagen. 'Ik heb geen vaccinatie genomen. Het is niet verplicht", zei de verdediger van Juventus die in januari al positief testte op corona. "Ik vind dat je baas moet zijn over je eigen lichaam. Het risico voor een besmetting is er altijd. Ik probeer met zo min mogelijk mensen in contact te komen buiten het Nederlands elftal om."

De 26-voudig international van Oranje laat niet weten waarom hij van mening is veranderd. Hij kreeg zaterdag veel kritiek op sociale media.

Reactie De Boer
Het is onduidelijk of De Ligt zich nog van Frank de Boer voor het EK mag laten vaccineren tegen het coronavirus. De bondscoach zei eerder al dat zijn internationals alleen afgelopen woensdag de kans kregen om zich te laten vaccineren. "Daarna gaan we naar Portugal op trainingskamp en komen er oefenwedstrijden aan", zei De Boer. "Dan kunnen we het niet gebruiken dat spelers moe, zwak en misselijk zijn door mogelijk bijwerkingen van de vaccinatie."

Volgens De Boer hebben vijf of zes spelers van het Nederlands elftal besloten om zich niet te laten vaccineren. Wout Weghorst heeft al aangeven dat hij geen prik neemt. "Ik heb alle spelers het advies gegeven om zich te laten vaccineren, net als onze dokter", zei De Boer. "Maar we verplichten niemand. Iedereen moet zelf beslissen of hij iets in zijn lichaam wil spuiten", stelde de bondscoach die zelf wel een prik heeft genomen.