<
>

Van Mosselveld over vertrek Grim en mogelijke opvolger: "Telefoon staat al roodgloeiend"

Frank van Mosselveld moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer bij RKC Waalwijk. De algemeen directeur van RKC vindt het jammer dat Fred Grim vertrekt naar Willem II, maar gunt Grim zijn transfer zeker.

"Het was al duidelijk dat hij er goed opstond in Nederland en dat hij ambitie had om een stap hogerop te maken", aldus Van Mosselveld. "Wij zijn een club waar spelers zich ontwikkelen, maar ook waar trainers zich ontwikkelen. Ik zie het als een compliment dat onze hoofdtrainer zo'n mooie stap kan maken."

De algemeen directeur baalt van het vertrek van Grim, die promoveerde met RKC en de club afgelopen jaar met goed voetbal in de Eredivisie hield, maar Van Mosselveld ziet ook kansen. "Natuurlijk is het jammer, we hebben drie hele mooie jaren gehad. Anderzijds biedt het ook de kans om wisselingen door te voeren."

Naar een opvolger hoeft Van Mosselveld waarschijnlijk niet lang te zoeken, trainer bieden, soms via zaakwaarnemers, zichzelf al aan. "Vanaf vandaag staat de telefoon roodgloeiend. We gaan een trainer zoeken die past bij onze missie en dat is spelers en de organisatie ontwikkelen. Dat profiel hebben we in ons hoofd, daar gaan we de juiste trainer bij zoeken."

Sander Duits is in ieder geval zeker van zijn plek in de technische staf en kan mogelijk een mooie toekomst tegemoet zien in Waalwijk. "Sander is in potentie een hele goede trainer die past bij onze club. Die is niet te koop, haha", besluit Van Mosselveld.