<
>

Willem II stelt Fred Grim aan als nieuwe trainer

Pro Shots

Fred Grim is de nieuwe trainer van Willem II en tekent een contract voor twee seizoenen in Tilburg. De 55-jarige trainer komt over van RKC Waalwijk, waar hij drie seizoenen actief was. Willem II nam onlangs afscheid van Zeljko Petrovic, die met de club tijdens de laatste speelronde degradatie wist af te wenden.

Twee seizoenen geleden leidde Grim RKC Waalwijk via de play-offs terug naar de Eredivisie. In het eerste seizoen in de Eredivisie werden RKC en Grim gered door het stopzetten van de competitie. Dit jaar wist de trainer zich knap de handhaven met de Waalwijkers.

Grim licht zijn keuze op de website van Tricolores toe. "Evenals Willem II streef ik als trainer 4-3-3, aanvallend en verzorgd voetbal na. Het is voor mij een uitdaging om Willem II dominant te laten spelen en de supporters te vermaken. Afgelopen seizoen had Willem II een minder jaar. In de komende seizoenen willen we de club weer hoogtepunten laten vieren zoals dat hier in Tilburg de afgelopen jaren vaker gedaan is"

Joris Mathijsen, technische directeur bij Willem II, is content met de aanstelling. "Fred heeft als voetballer en trainer op verschillende niveaus gewerkt, van jeugdopleidingen tot de top van het Nederlandse voetbal. Willem II heeft de ambitie om met aanvallend voetbal een stabiele Eredivisieclub te worden en onze eigen opgeleide talenten de stap naar het eerste elftal te laten zetten. Omdat Fred zijn veelzijdige ervaring en visie die hij in zijn trainerscarrière ontwikkelde bij Willem II past, zien we in hem de aangewezen man om die gezamenlijke ambities te realiseren. We kijken ernaar uit om over enkele weken met Fred aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen."

Na een lange carrière als keeper van Ajax en SC Cambuur stond Grim als hoofdtrainer aan het roer bij Almere City en Jong Oranje. Verder was hij assistent-trainer bij onder andere Sparta Rotterdam en het Nederlands Elftal. Na het ontslag van bondscoach Danny Blind was Grim drie vriendschappelijk interlands eindverantwoordelijk bij Oranje. Na een 2-1 nederlaag tegen Italië werden tegen Marokko (2-1) en Ivoorkust (5-0) wel twee zeges geboekt.