<
>

De Ligt ziet samenwerking met 'goede maatje' De Vrij op EK wel zitten

Matthijs de Ligt ziet het wel zitten om het centrale duo op het EK te vormen met Stefan de Vrij. "Ik heb drie wedstrijden met hem gespeeld, twee jaar geleden. Dat ging goed en buiten het veld zijn we hele goede maatjes. Ik denk dat we elkaar goed aanvullen. We lijken op elkaar, maar zijn toch ook weer wat verschillend."

De Ligt, die het toch als 'flinke aderlating' ziet dat Oranje het moet doen zonder aanvoerder Virgil van Dijk, had een lastig seizoen bij Juventus. "Het was fysiek en mentaal een zwaar seizoen. Een seizoen met ups and downs", zegt de verdedidger over onder meer zijn schouderblessure. "Ik lag er drie maanden uit, en dan kom terug en krijg je corona", vertelt De Ligt die toch het seizoen toch een beetje positief afsloot. "Als je drie weken geleden had gezegd: 'we winnen de beker en we halen Champions League-voetbal' dan was dat goed geweest."

In de toekomst Barcelona?
"Ik ben erg blij bij Juve. Ik voel me als een vis in het water", zegt de 21-jarige verdediger. "Ondanks dat de teampresaties minder waren, voel ik me goed op het veld en gewaardeerd. Of ze me zouden willen laten gaan? Er zijn genoeg clubs die geldproblemen hebben, maar dat zou je aan de club moeten vragen."

Barcelona zou een ideale vervolgstap kunnen zijn, of ziet De Ligt dat niet zitten? "Dat weet ik niet. Daar moet je pas over nadenken als het speelt. Dat heeft nu geen zin. Voor mij is dat niet van belang. Er heeft zich nog niemand gemeld."

Geen coronavaccin
De Ligt heeft een duidelijke mening over het vaccinatiebeleid. Wout Weghorst kreeg eerder forse kritiek hierom. De Ligt, die zelf corona had, kiest bewust voor géén prik. "Ik heb geen vaccinatie genomen", vertelt De Ligt. "Het is niet verplicht. Ik vind dat je baas moet zijn over je eigen lichaam. Het risico voor een besmetting is er altijd. Ik probeer met zo min mogelijk mensen in contact te komen buiten het Nederlands elftal om."