<
>

Real Madrid legt Alaba transfervrij vast

Pro Shots

David Alaba vertrekt definitief naar Real Madrid. De Oostenrijkse verdediger komt transfervrij over van Bayern München. De 28-jarige linksback tekent een contract voor maar liefst 5 jaar in de Spaanse hoofdstad.

De overgang hing al enige tijd in de lucht nadat Alaba had aangegeven te vetrekken bij de kampioen van Duitsland. Hij speelde 431 wedstrijden voor de club uit Beieren en won in totaal 28 prijzen; onder meer tien keer de titel in de Bundesliga en twee keer de Champions League.

Alaba debuteerde in 2010 in het shirt van Bayern onder leiding van Louis van Gaal. Na een jaar verhuurd te zijn aan Hoffenheim was de veelzijdige verdediger niet meer weg te denken uit het elftal van de recordkampioen van Duitsland.

Naar verluidt hadden ook Paris Saint-Germain en enkele Engelse topploegen interesse in de international van Oostenrijk. Oostenrijk is komend EK ingedeeld in de poule met het Nederlands Elftal. Oostenrijk begint op 13 juni in Boekarest tegen Noord-Macedonië en op 17 juni is Nederland in Amsterdam de tegenstander.