<
>

Kluivert: "Zou leuk zijn om bij Leipzig te blijven. Nog niet gesproken met Mourinho"

Justin Kluivert zou graag bij RB Leipzig blijven. Dat liet de buitenspeler weten in aanloop naar de eindfase van het jeugd-EK met Jong Oranje. Kluivert speelt dit seizoen op huurbasis bij Leipzig.

RB Leipzig

Kluivert ziet wel een toekomst bij Leipzig. "Dat zou ik wel leuk vinden natuurlijk. Ik voel me goed in Duitsland. De competitie bevalt me, het team ook. En Leipzig speelt Champions League." De buitenspeler sprak al met Jesse Marsch, de opvolger van Julian Nagelsmann als trainer van Leipzig. "Daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden, hopelijk de trainer ook."

Mourinho

Toch is het nog niet zeker dat terugkeert bij Leipzig. Kluivert ontkent dan ook dat zijn tijd bij AS Roma er al opzit. "Ik heb nog niet getekend, dus ik sta nog onder contract." Met José Mourinho, de nieuwe trainer van Roma, had hij naar eigen zeggen nog geen contact. "Ik heb nog niet met Mourinho gesproken, misschien belt hij nog op een dag, maar tot nu toe nog niet."

Brobbey

Kluivert sprak al wel met Brian Brobbey, mogelijk dus zijn nieuwe teamgenoot als beide spelers volgend jaar in Leipzig spelen. "We hebben al gesproken over Leipzig. Met zijn kwaliteiten denk ik dat hij het wel goed kan doen bij ons team. Krachtig, snel, sterk, explosief, hij past er wel goed tussen."

Over het scenario dat Kluivert volgend seizoen wel in Leipzig speelt, maar Brobbey door een directe terugkeer naar Ajax niet, liet hij zich niet uit. "Er wordt altijd wel wat gespeculeerd in het nieuws. Dat zijn we wel gewend."