<
>

Osnabrück van Grot en Reis hangt aan zijden draadje

Pro Shots

Het 2. Bundesliga-leven van VfL Osnabrück hangt aan een zijden draadje. De ploeg waar de Nederlanders Jay-Roy Grot en Ludovit Reis voor spelen verloor zijn eerste wedstrijd in de play-offs om volgend seizoen in de 2. Bundesliga te acteren met 3-0 van FC Ingolstadt 04.

Het was juist Ingolstadt dat twee jaar op rij teleurgesteld speelde in de play-offs. In 2019 degradeerde de club uit de Audi-stad naar het derde Duitse niveau na een teleurstellend tweeluik tegen SV Wehen Wiesbaden. Vorig seizoen werd het nog pijnlijker voor de kleine club uit Beieren. Tot de 96ste minuut leek promotie te lukken, maar 1. FC Nürnberg scoorde in de absolute slotseconde nog en handhaafde zich daarmee.

Mede daarom leek Ingolstadt gebrand op revanche. Tegen Osnabrück, dat twee van de drie laatste wedstrijden won en daardoor niet direct degradeerde, kwam dat meteen tot uiting. Uit een corner van Robin Krauße was het Tobias Schröck die zijn hoofd het beste tegen de bal zette na drie minuten spelen: 1-0.

Ingolstadt rook bloed bij de ploeg uit West-Duitsland, waar Grot niet bij de selectie zat en Reis een basisplaats had. Filip Bilbija vond Fatih Kaya, die spaarzaam trefzeker was in de 3.Liga, en de spits verdubbelde nog voor rust de score: 2-0. Na rust kwam daar tien minuten voor tijd nog een derde treffer bij. Dennis Eckert werd weggestuurd nadat Ingolstadt wat meer op de counter ging spelen. De invaller faalde niet en met een stiftje werkte hij de bal binnen: 3-0.