<
>

Mark van Bommel nieuwe trainer van Wolfsburg

Het hing al even in de lucht, maar het is nu dan toch echt zover. Mark van Bommel is de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg en tekent een contract voor twee jaar. Van Bommel volgt daarmee de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Oliver Glasner op. Van Bommel begint in Duitsland aan zijn tweede trainersklus, nadat hij in december 2019 bij PSV werd ontslagen.

Kevin Hofland wordt de assistent van Van Bommel. De twee Limburgers kennen elkaar goed, ze speelden samen bij Fortuna Sittard, PSV en Oranje. Hofland zelf speelde van 2004 tot en met 2007 bij Wolfsburg.

Van Bommel kent de Bundesliga natuurlijk ook goed. Hij veroverde als aanvoerder van Bayern München twee keer de landstitel in Duitsland.

“Ik heb er enorm veel zin en ben enthousiast over mijn nieuwe omgeving, de mensen en de taak die me te wachten staat. De ideeën van de clubleiding zijn identiek aan mijn visie en ik kan me heel goed identificeren met de weg die de club is ingeslagen. Als coach mogen werken in de Bundesliga, waarin ik al zo lang heb gespeeld, is een grote eer en uitdaging voor mij, die ik samen met alle betrokkenen met veel plezier en toewijding zal aangaan vanaf juni", reageert Van Bommel.

“We hebben intensief met Mark van Bommel gesproken en de persoonlijke gesprekken hebben onze indruk bevestigd dat hij perfect past bij onze filosofie. Hij is een internationaal erkende voetbalvakman en weet wat hij kan verwachten in de Bundesliga. Daarnaast heeft hij een enorme ambitie, die hem in zijn lange speelcarrière al onderscheidt. Mark van Bommel is onze droomkandidaat en we zijn ervan overtuigd dat we samen met hem en zijn coachingsteam op de succesvolle weg van VfL verder kunnen gaan”, aldus VfL Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke.