<
>

'Roberto Martinez in beeld als opvolger Koeman'

Pro Shots

Roberto Martinez is in beeld om Ronald Koeman op te volgen bij Barcelona, zo melden bronnen aan ESPN. De bondscoach van België geldt als alternatief voor Koeman, als de Nederlandse coach moet vertrekken.

Koeman en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen hadden deze week een eerste gesprek met de directie van de club. De Nederlander werd nog niet ontslagen, maar kreeg ook nog geen zekerheid over zijn toekomst.

Voorzitter Joan Laporta zou Koeman alleen aan de kant willen zetten als hij een goed alternatief heeft. Barcelona zou de Nederlandse trainer rond de 8 miljoen euro moeten betalen bij een vroegtijdig vertrek.

Cruijff-adept

Roberto Martinez is momenteel actief als bondscoach van België. Hij leidde de Rode Duivels naar een bronzen medaille op het WK van 2018. Martinez heeft nog een contract tot 2022. De Catalaan zou willen blijven bij België, maar heeft binnen zijn contract wel mogelijkheden als er een topclub zich meldt.

Martinez is qua werkwijze geïnspireerd door Johan Cruijff en heeft ook een goede band met Jordi Cruijff, die in beeld zou zijn om sportief directeur te worden bij Barcelona. De 47-jarige Spanjaard was actief als clubcoach bij Swansea City, Wigan Athletic en Everton, voor hij in 2016 bondscoach werd.