<
>

Sadilek vervangt geschorste Kudela bij EK

ANP

PSV'er Michal Sadilek gaat naar het EK met Tsjechië. Sadilek is de vervanger van de geschorste Ondrej Kudela. De Tsjechische bondscoach Jaroslav Silhavy moest nog een 26ste speler oproepen omdat hij een plaats had opengehouden voor Kudela. De beroepscommissie van de Europese voetbalbond UEFA verwierp het protest dat de speler van Slavia Praag had ingediend tegen zijn schorsing wegens racistisch gedrag.

Debuut lonkt

Sadilek speelde dit seizoen op huurbasis voor Slovan Liberec. De linksback annex middenvelder kwam vorig seizoen nog regelmatig in actie voor PSV onder leiding van Mark van Bommel. Ook dit seizoen speelde hij nog 2 duels voor de Eindhovense club, daarna werd hij verhuurd aan Liberec. De 21-jarige linkspoot speelde nog nooit in het A-elftal van Tsjechië.

Belangstelling Van Bommel

Sadilek staat mogelijk ook voor een transfer naar VfL Wolfsburg. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de Tsjech meegaat met Mark van Bommel als de voormalig PSV-trainer de nieuwe coach wordt van Wolfsburg.

Schorsing Kudela

De tuchtcommissie had verdediger Kudela van Slavia Praag voor tien Europese duels geschorst. Bijna een maand geleden deed middenvelder Glen Kamara van de Schotse club Rangers zijn beklag over de Tsjech na de hectische wedstrijd in de achtste finale van de Europa League. Kudela zou hem op racistische wijze hebben beledigd tijdens een handgemeen op het veld.

Plek opengehouden

De Tsjech ontkende echter dat hij zich racistisch had uitgelaten en tekende beroep aan. De Tsjechische bondscoach Jaroslav Silhavy had in afwachting van het beroep één plek in zijn selectie voor het EK voetbal opengehouden voor Kudela. Maar de UEFA hield de straf in stand.

Tsjechië speelt in groep D op 14 juni tegen Schotland en daarna nog tegen Kroatië en Engeland.