<
>

'Geen ontslag Koeman bij Barcelona'

ANP Foto

Ronald Koeman zit na de seizoensevaluatie met de clubleiding nog steeds in het zadel als trainer van Barcelona.

Koeman ging samen met zaakwaarnemer Rob Jansen in gesprek met Barcelona-voorzitter Joan Laporta, vice-voorzitter Rafael Yuste en sportief directeur Mateu Alemany.

In slechts 30 minuten werd besproken wat er mis is gegaan bij Barcelona dit seizoen. Er is nog geen beslissing genomen of Koeman volgend seizoen ook nog trainer is bij de club. De Nederlandse coach is, ondanks de teleurstellende afloop van het seizoen, in ieder geval nog niet ontslagen.

Wel volgt er nog een tweede gesprek met Joan Laporta. De voorzitter gaf in een eerder stadium aan dat er 'noodzakelijke veranderingen' aan zouden komen bij de Catalaanse club. Daarmee maakte hij de positie van Koeman bij Barcelona er niet sterker op.

De Nederlandse trainer, die in zijn eerste, wisselvallige seizoen met Barça nog wel de Spaanse beker pakte, uitte afgelopen vrijdag zijn onvrede over het gebrek aan steun van de clubleiding. Hij deed tevens zijn beklag over de macht van sommige Spaanse media, die Koeman hard aanpakken en al geruime tijd speculeren over zijn ontslag.

"Ik weet dat we veranderingen moeten doorvoeren om prijzen te winnen en als dat betekent dat er een nieuwe coach of spelers moeten komen, dan is dat zo, maar het moet dan wel worden gecommuniceerd", betoogde Koeman (58) eind vorige week. Voorlopig lijkt hij echter nog niet te weten waar hij aan toe is, terwijl hij naar eigen zeggen al druk bezig is om een volwaardige selectie voor het komende seizoen samen te stellen.

Georginio Wijnaldum (ex-Liverpool) en ook Memphis Depay (ex-Olympique Lyon) zijn volgens de laatste berichten dicht bij een akkoord met Barcelona over een contract. Koeman kent beide spelers goed uit zijn periode bij Oranje en zal zich intern sterk hebben gemaakt voor de komst van beide internationals, die ook nog eens transfervrij zijn. Voor Barcelona zou dat een grote meevaller zijn gezien de huidige, immense schuldenlast. De vraag is echter of beide topspelers nog wel naar Camp Nou willen komen als Koeman bij Barça onverhoopt is vertrokken.

Koeman keek in het afgelopen weekeinde na de afsluitende zege op Eibar (0-1) niet heel ontevreden terug op zijn eerste seizoen in Barcelona. "Als je me in augustus had verteld dat we een prijs zouden winnen en tot een paar duels voor het einde zouden meedoen voor de titel, dan had ik daar voor getekend. Het was niet het best mogelijke seizoen, maar dat kan ook niet met een team in opbouw. Deze selectie heeft nog niet het niveau dat Barcelona moet nastreven", concludeerde hij.