<
>

Petrović ondanks handhaving weg bij Willem II

De wegen van Willem II en trainer Željko Petrović scheiden, zo laat Willem II weten op de clubwebsite. De club is Petrović zeer dankbaar voor de rechtstreekse handhaving in de Eredivisie, maar kiest ervoor op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. De 55-jarige Petrovic werd eind januari aangesteld als opvolger van de ontslagen Adrie Koster.

De oud-profvoetballer wist Willem II rechtstreeks in de Eredivisie te houden. De Tilburgers wonnen op de slotdag van de competitie met 2-1 van Fortuna Sittard en eindigden daardoor op de veertiende plaats.

"De afgelopen maanden hebben we zeer intensief en prettig met Željko samengewerkt", zegt technisch directeur Joris Mathijsen. "Hij heeft een geweldige prestatie neergezet door de club vanuit een sportief moeilijke situatie naar direct lijfsbehoud te loodsen. Daarvoor verdient hij onze complimenten en dankbaarheid. We hebben afgelopen week het seizoen uiteraard geëvalueerd en daarna over de toekomst gesproken. Daaruit is gebleken dat we aan zijn wensen qua invulling van staf en selectie voor komend seizoen niet kunnen voldoen."

Trots

Željko Petrović: "Ik ben trots dat Willem II mij de kans en het vertrouwen heeft gegeven om de club in de Eredivisie te houden. Dat is het niveau waar de club thuishoort. Ik wil spelers, staf, directie en kantoorpersoneel bedanken voor de manier waarop ik ontvangen ben en heb kunnen werken. Daarnaast ben ik blij voor de supporters dat we erin zijn gebleven. Ik wens iedereen bij Willem II heel veel succes in de toekomst."