<
>

Senesi mag niet naar Spelen van Feyenoord

Pro Shots

De Argentijnse verdediger Marcos Senesi mag van Feyenoord niet meedoen aan de Olympische Spelen. De clubleiding geeft Senesi geen toestemming om komende zomer naar Japan te gaan, aldus een woordvoerder van Feyenoord. De 24-jarige verdediger zou normaal gesproken een plek hebben gekregen in de olympische selectie van zijn land.

De clubs zijn niet verplicht om hun spelers af te staan voor de Olympische Spelen. Senesi is een vaste waarde bij Feyenoord. De Argentijn, die nog wacht op zijn debuut in de nationale A-ploeg, staat in de belangstelling van heel wat buitenlandse clubs. Mogelijk gaat Feyenoord hem deze zomer verkopen.

Argentinië neemt het op de Spelen in de groepsfase op tegen Australië (22 juli), Egypte (25 juli) en Spanje (28 juli). Voor Feyenoord begint het nieuwe seizoen op 22 juli met de wedstrijd uit de tweede voorronde van de Conference League. De Rotterdammers verzekerden zich zondag met een zege op FC Utrecht (2-0) van een Europees ticket.

Antony mag ook niet van Ajax

Eerder werd al bekend dat Antony ook niet naar de Olympische Spelen mag gaan van zijn club Ajax. De Braziliaanse buitenspeler werd opgeroepen voor de nationale ploeg, maar de Amsterdammers laten hem niet naar Tokio gaan.